Nőiesség fokozása Pilates órán?!

Úgy hiszem, hogy a lelkünknek otthont adó testünk teljes egységben működik, így gondos odafigyelés szükséges mindkettőre.

 

E kettő szétválaszthatatlan!

“Ép testben, ép lélek!”

 

Női alak

 

A lassú mozgásformák segítenek minket abban, hogy koncentráltabbá váljunk és figyelni tudjunk testünk apró rezdüléseire.

 

A pilates egy könnyed, kecses áramlást, szép tartást és fokozódó testtudatot hozhat életünkbe, ha teszünk érte.

Kiegyensúlyozottabbak, felszabadultabbak, vidámabbak és magabiztosabbak lehetünk.

 

A mozgás során nem csupán testileg fejlődünk, hanem életünk egyre több területére kiterjesztjük a megélt tapasztalatokat.

 

Élvezzük gyümölcsét, magunkba integráljuk azt és szabadon éljük nőiségünket.

A pilates megtanít összehangolni testünk működését, gazdaságosan használni izomzatunkat. Segít felfedezni belső erőnket. Kitartóvá, céltudatossá, eltökélté, magabiztossá tesz. Ez nem véletlen, hiszen testünk ERŐ-KÖZPONT-ját fejlesztjük.

 

Folyamatos gyakorlása természetes eleganciát ad. Elsajátítjuk a macskák kecsességét és mozgékonyságát.

 

lion kid stretching

 

A pilates gyakorlatokban nagy hangsúlyt helyezünk a helyes tartásra. Görnyedt hátunkat, előreszegett fejünket kiegyenesítve magasabbnak tűnünk, esztétikusabb lesz a tartásunk. Sok esetben a pilates gyakorlatokkal kihúzzuk magunkat, megnyitjuk mellkasunkat és ez jótékonyan kiemeli a melleket, ami szintén fokozza nőiességünket!

Izomzatunk tónusa a stabilizálás révén fokozódik, a nyirokkeringés a levezető gyakorlatokkal lendületbe hozható, így feszesebbnek érezzük testünket! Az izomzat esztétikus kidolgozottságát, feszessé tételét az edzés során harmonikusan váltakozó erősítő-nyújtó gyakorlatokkal érjük el.

 

Ahogy egyre jobban ismerjük meg testünket, egyre jobban ismerjük meg saját magunkat, belső tulajdonságainkat.

 

Hogyan reagálunk a kihívásokra?
Mik az első gondolatok, ha új dologba kezdünk?
Mi motivál bennünk?
A cél elérése a fontos?
Vagy az, hogy hogyan jutunk el odáig és miket fedezünk fel útközben saját magunkról?

 

A kiegyensúlyozott lélek lakhelye CSAK kimerültség- és feszültségmentes test lehet!

 

Akkor vesszük észre testünk jelzéseit, segítő megnyilvánulását, ha képesek vagyunk mély koncentrációra, ha türelmesek vagyunk, fegyelmezettek, ha tényleg odafigyelünk magunkra. Ebben nagy segítségünkre van az órák CSEND-je.

Itt van időnk saját magunkra! A rohanó, feszült, stresszes hétköznapi életből kilépve megtanuljuk a lassítás, elcsendesedés művészetét. Ezáltal az intuíciónk élénkül és szívünk halk, kedves szavát meghalljuk. Ennek jelenlétét erősíteni tudjuk, ha hétköznapi tevékenységeink közepette is törekszünk a belső életünk (gondolataink, érzéseink, automatikus cselekedeteink) figyelésére.

 

Lótusz

 

Pilates órán minőségi munkát végzünk. Nagy odafigyeléssel és pontosan végezzük a gyakorlatokat. Lassan finomítjuk, csiszoljuk, tökéletesítjük a mozdulatokat. A figyelemmel végiggondolt mozgás megtanítja a helyes mozgásmintákat. A gyakorlatok folyamatos áramlása lágyságot ad mozdulatainknak. A megfelelő légzés elsajátítása elegendő oxigénnel látja el és felfrissíti testünket (rohanás, sietség közben csak pihegünk).

Mindezen tulajdonságok jellemzővé válnak mindennapjainkban is, hiszen ha rendszeresen minőségi impulzusokkal látjuk el agyunkat, az nem tesz különbséget a helyszínekben. Így elérjük azt, hogy munkahelyünkön és családi életünkben is változások indulnak el.

Jobban tudunk összpontosítani, könnyedén sikerül több dolgot kézben tartanunk, nyugodtabbá válunk családtagjainkkal szemben, jól kezeljük a stresszt, a munkahelyi konfliktusok megoldására jó ötleteink támadnak, másképp kezdünk el viselkedni és reagálni élethelyzeteinkre.

Ha törekszünk a test-lélek-szellem egység harmóniába hozására, akkor a feleslegesen befektetett energiák eltűnnek és lesz időnk vágyainkra. Ez önbizalmat ad, cselekvésre ösztönöz minket és elindul megújulásunk. Ezt érezzük minden tavasszal, amikor belekezdünk egy fogyókúrába, vagy amikor a nyári pihenés után elkezdünk újra mozogni.

 

Magnövendék

 

Kívánom, hogy céloddá váljon a FOLYAMATOS megújulás, a FOLYAMATOS fejlődés!


Amennyiben tetszett a tartalom és szeretnél az újabb írásaimról azonnal értesülni, gördítsd lejjebb az egered és iratkozz fel hírlevelemre!