Fit-Alak

A Fit-Alak órát neked találták ki, ha:

 

  • szeretnéd formába hozni magad,
  • szeretnél megszabadulni pár felesleges kilótól,
  • szeretnéd izomzatodat erősíteni, fokozni tónusát,
  • szeretnéd serkenteni anyagcserédet, hogy elindulhasson a zsírégetési fázis,
  • szeretnéd fejleszteni állóképességedet.

 

Az óra lehetőséget ad arra, hogy a különböző motiváltságú emberek megszerezzék, megőrizzék, fejlesszék kondíciójukat, átéljék alakjuk megváltozásának örömét.

 

Az óra kezdete

mobilizáló, dinamikus és egyben játékos bemelegítéssel indul, előkészítjük az izmokat, ízületeket a terhelésre. Fokozzuk oxigén és vérellátásukat, ráhangoljuk az idegrendszert a munkára.

Ez egy kardió jellegű edzés, ahol a mozgást egyenletes tempóban kell végezni, de tervszerűen váltakozó szakaszokra is van bontva.

Az edzés során terhelési és pihenőidők váltják egymást – ám a pihenőidők is aktív pihenést jelentenek, tehát nem leállást, csupán alacsonyabb fokozatra kapcsolást.

Fontos, hogy a terhelési szakasz nem hosszabb a pihenőidőnél. Az intenzív edzési idő kb. 25 perc.

Az edzés intervall részét fokozatosan változtatjuk a csoportba járó vendégek fejlődéséhez. Egyre inkább haladunk a hosszabb munkafázis kevesebb pihenési idő párosításhoz. A különböző izomcsoportokra célzott erőfejlesztő gyakorlatokat végzünk.

 

Az óra végén

egy hosszabb nyújtással pihentetjük, felfrissítjük az elfáradt izmokat. Ezáltal a fokozott igénybevétel után segítjük a regenerációs folyamatokat, és visszaállítjuk az izom nyugalmi hosszát.

 

Az óra célja

a felfrissülés, egészségünk megóvása, jó kondíciónk megőrzése, fejlesztése, testtudat fejlesztése, a test aerob állóképességének, a főbb izomcsoportok (mellkas-, kar-, váll-, has-, hát-, farizmok és az alsó végtag izmai) erejének és rugalmasságának növelése, izomtónus fokozása, szív- és érrendszeri kondíciónk növelése, koordinációs képességének fejlesztése.