Zsírégető óra

Az óra egy alapos bemelegítéssel kezdődik, bármilyen célról is legyen szó, átmelegített izomzattal és ízületekkel kezdünk csak neki a munkának.

Jellemzően kis-, közepes intenzitással járó mozgással dolgozunk, mely lehetőséget ad a hatékony testsúlycsökkentésre, az alak formálására.

A terhelés ideje alatt a zsírégetési cél elérése érdekében célszerű a pulzusszámot a maximális pulzus 60-70%-ánál tartani, így elkerüljük a szervezet idő előtti elfáradását és kihasználjuk a test oxigénnel teli környezetét.

A gyakorlatokat a gerincoszlop egészségét szem előtt tartva válogatom, sok a saját testsúlyos gyakorlat, azaz ritkán dolgoztatom elkülönülten az izomcsoportokat. Nálam mindig az egész testet átmozgató szemlélet áll középpontban.

 

Young fit woman doing press ups on an exercise mat in her living room

 

Az óra gyakorlatanyagához tartozik egy alap, könnyen elsajátítható, koreografált lépéseket tartalmazó, közepes intenzitású rész, amelyet az óra utolsó 10-15 percében egy erősítő blokk követ.

Az óra összeállításakor törekszem a folytonosságra, a dinamikus, nagy kiterjedésű láb- és karmunkára (kizárólag szívvonalon dolgozva a karral), a térben való elmozdulásra.

Az órákat változatossá teszik és színesítik a különböző eszközök használata, mint például a step lépcső, kézi súlyzó, gumi szalag, soft ball, fit ball, dynair párna.

 

Step

 

Legfontosabb célom, hogy örömteli hangulatban mozoghass!

Nincs is annál jobb mint, amikor úgy dolgozol egészségeden, hogy azt élvezed közben! Minden tudásommal és vidám, motiváló hozzáállásommal arra törekszem, hogy egy boldog, kihívásokkal teli úton kísérjelek céljaid felé!